Waarom voor Triunicum kiezen

Triunicum werkt met jouw muziekkeuze en muziekervaringen, ziet jou als uniek persoon met unieke ervaringen en eigenschappen. Je vraag, klacht of probleem hoeft nog niet duidelijk te zijn om je bij Triunicum aan te melden. Dat onderzoeken we samen door met muziek en muziekinstrumenten te improviseren en te experimenteren. Vervolgens werken we aan de verbetering van jouw situatie. Je kan hier terecht met vragen, klachten of problemen van zowel lichamelijke, sociale als psychische aard, voor zowel korte als langere periode. Vastgelopen processen, op emotioneel, cognitief, sociaal of lichamelijk vlak, komen via muziek weer op gang. Muziek beïnvloedt namelijk altijd: je wordt er blij of triest van, het motiveert of demotiveert, het doet je bewegen of het zet je stil, je wordt er warm van of het irriteert je oeverloos.

Bij Triunicum hoef je helemaal geen muzikale achtergrond, kennis of vaardigheden te hebben om muziek te maken. Je eigen ritme, melodie, dynamiek, tempo en harmonie laten dit vanzelf horen. Het weerspiegelt hoe je in het dagelijks leven functioneert, ze lopen namelijk analoog met ons dagelijkse leven en overstijgen het gesproken woord.
De volledige en officiële definitie van muziektherapie vind je op beroepsprofiel van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie.

En vooral als je denkt dat muziek helemaal niks voor jou is, zal muziektherapie je zeker verrassen!

Hans Onzea