Biografie

Als 14-jarige leert ze haar eerste drie akkoorden, geeft ze gitaarles aan 12-jarigen en op 16 jaar start ze een 20-koppig kinder- en jeugdkoor in het dorp waar ze opgroeit, en begeleidt dit op gitaar en kleine percussie. Later zet ze muziek in op haar werk als opvoeder, in de welzijnssector, en richt haar eerste popgroepje “Plekband” op, waarmee ze een paar optredens verzorgt voor het Jongeren Adviescentrum Turnhout en Antwerpen.

Als jonge 20-iger trekt ze door Ierland, Schotland, Frankrijk, Noorwegen, Israël, Canada en Nepal waar ze in de ban geraakt van Keltische en andere traditionele muziek. Terug in België, volgt ze klassieke gitaar, algemene muziektheorie, harmonieleer, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Academie voor Muziek, Woord & Dans (SAMWD) en sluit dit af in 2000 met o.a. Arc en Ciel van Annette Kruisbrink. Het decor, een installatie en geïnspireerd op muziek van Kruisbrink, werd ontworpen door Brénine. De daaropvolgende jaren speelt ze als solist, in duo, trio en kwartet ensembles. Het gitarenkwartet behaalt 2x de laureatenprijs op de Kamermuziekwedstrijd, georganiseerd door SAMWD, en krijgt hierdoor de kans om op het laureatenconcert in het cultuurhuis de Warande en in de Paterskerk te Turnhout hun programma te spelen.

Daarna neemt zij gedurende 5 jaar het voorzitterschap op van Jeugd & Muziek Turnhout, maar stopt dit om de opleiding Muziektherapie te gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze opleiding rondt ze af in 2011 met de thesis “Stilte in Muziektherapie” en behaalt het diploma Bachelor of Arts Therapies.

Tijdens de opleiding in Nijmegen doet ze ervaring op als muziektherapeut in de Zorg Woongroep Vitalis in Brunswijck – Eindhoven, bij dementerende mensen; Strafinrichting Turnhout, bij geïnterneerden met persoonlijkheidsstoornis; t’Antwoord Turnhout, bij maatschappelijk en sociaal kwetsbare groepen; Strafinrichting Merksplas bij geïnterneerden met psychose en licht mentaal beperkten met autisme kenmerken. Ook start ze in deze periode met individuele muziektherapie.

In 2012 richt Gerd haar eigen praktijk Triunicum op en verleent zij als professioneel muziektherapeut en als zelfstandig ondernemer verschillende diensten, waarover meer op deze website.

Hans Onzea